5 gode råd til din køkkenindretning

Når du investerer i et nyt køkken, er der mange ting, du skal overveje. Skal designet være samtalepræget, et hyggeligt opholdsrum eller mere æstetisk anlagt? Tænk over, hvilken rolle køkkenet spiller i din hverdag. For langt de fleste kan det virke som et uoverskueligt projekt at skulle i gang med. Og det forstår vi godt. Heldigvis kan vi give dig nogle gode råd med på vejen.

1. Hvad er dine behov og ønsker? Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, hvilke behov netop du har for opbevaring og bordplads. Der er nemlig forskel på, om der skal være plads til en stor familie, et par eller en single. 

2. Hvad er din køkkenstil? Dernæst er det vigtigt at finde en køkkenstil, der både harmonerer med resten af boligen, og den måde du lever og bruger køkkenet på. Er du til en klassisk minimalistisk stil, et moderne fransk landkøkken eller et mere ekstravagant køkkendesign? 

3. Hvem og hvor mange skal bruge køkkenet – og til hvad? Tag stilling til om du vil bruge køkkenet til madlavning, hvor du kan lukke rummet af, eller om du vil have plads nok til et køkkenalrum, hvor du kan invitere gæster, se tv eller gøre plads til arbejde og lektielæsning.

4. Gennemgå alle dine arbejdsgange i køkkenet og sørg for god plads. Det er nemlig vigtigt, at der er god bordplads til at arbejde mellem både køleskab og komfur, og på begge sider af håndvasken. Der bør også være god arbejds- og afsætningsplads ved kogepladen og ovnen.

5. Køkkentrekanten – inddel køkkenet i arbejdszoner. Det skal være nemt at bevæge sig mellem køleskab, vask og kogeplader. Her foregår en stor del af trafikken i køkkenet, så de må ikke være placeret for langt fra hinanden. Desuden er det også vigtigt med let adgang til knive, skærebrætter, fade, skåle og råvarer.

Det er altså afgørende, at din køkkenindretning har hverdagens krav for øje. Her er det vores erfaring, at det er dine arbejdsgange som bestemmer, hvordan du skal placere hvidevarer, køkkenudstyr, dagligvarer og affaldssystem. 

Tag udgangspunkt i dit eksisterende køkken. Hvad fungerer godt, og hvad vil du gerne kunne gøre anderledes i fremtiden? Det gælder både madlavning, opbevaring, affaldssortering og det sociale samvær i køkkenet.

Hos Häcker Køkken kan vi hjælpe dig med at tilpasse køkkenets funktioner og design, så det matcher dine ønsker og behov. Besøg vores forhandlere, hvor du kan få et godt indtryk af både køkkenindretning, køkkendesign og udvalget af materialer. Derudover er der masser af gode idéer og inspiration at hente i vores køkkenkataloger og brochurer.

Besøg en forhandler nær dig