7 tips til en mere bæredygtig hverdag

Vil du gerne leve mere bæredygtigt, uden at foretage store ændringer i hverdagen? Så se med her, hvor vi har samlet 7 gode tips, så du kan blive inspireret til en mere bæredygtig hverdag. 

At træffe bæredygtige valg er blevet helt almindeligt i mange hjem, og det er snart de færreste, der ikke tænker over, hvad de selv kan ændre i hverdagen på vejen mod et sundere klima. Det kan dog være svært at finde rundt i, hvad der faktisk gør en forskel, når det handler om bæredygtig livsstil. Mange tænker nemlig, at det er ensbetydende med store ofre som rødt kød, en komfortabel bil og nyt tøj.

Men der findes faktisk mange måder, hvorpå vi let kan leve et mere bæredygtigt liv uden at det kræver de helt store ændringer i vores hverdag. For det behøver hverken være begrænsende eller besværligt at komme i gang med at leve mere bæredygtigt.

 

1. Stil køleskabstermostaten til 2-4 grader

Hvis du sænker temperaturen i køleskabet med kun én grad, øges strømforbruget med hele fem procent. Desuden viser undersøgelser, at bakterier udvikler sig langsommere ved lave temperaturer, samt at de fleste fødevarer holder længere ved temperaturer på 2-4 grader.

 

2. Sortér affaldet

Sortér altid dit affald, da langt det meste kan bruges igen. Og husk, at dåser skal til genbrug, og batterier skal for sig. Ved sortering af affald sikrer du, at det bliver håndteret korrekt.

 

3. Vælg energimærke A

Se efter energimærket, når du skal købe hårde hvidevarer for at sikre højst mulig energieffektivitet. Et husholdningsapparat med energimærke A kræver betydeligt mindre strøm end en tilsvarende enhed med energimærke G.

 

4. Skift til elpærer eller LED

En LED-pære har en over otte gange længere levetid end glødepærer, og med sparepærer kan du reducere strømforbruget med helt op til 75 procent.

 

5. Sluk for elektroniske produkter

Sluk elektroniske produkter om natten, da de selv på standby kan bruge meget strøm og samtidig ikke er gode for indeklimaet.

 

6. Luft ud dagligt

Luft ud dagligt og sørg helst for gennemtræk to gange om dagen. Det giver et bedre indeklima, fordi du undgår små usunde partikler, der f.eks. kommer fra elektroniske produkter eller stearinlys.

 

7. Tænk over hvor og hvad du køber

Stil krav til leverandøren med hensyn til miljøvenlig produktion og støt producenter, der tager miljøhensyn, såsom virksomheder der er miljøcertificeret. Køb f.eks. træ som møbler med mærket FSC – det betyder, at det kommer fra en bæredygtig skov.

 

En bæredygtig fremtid

Læs mere om bæredygtighed

Det behøver ikke være så svært at leve mere bæredygtigt. Små ændringer kan gøre en stor forskel. Hos Häcker Køkken behøver du ikke gå på kompromis med bæredygtighed. Vi gør os hele tiden umage for at levere de mest bæredygtige køkkener på den mest ansvarlige måde til gavn for dig, vores samarbejdspartnere og det samfund, vi lever i – både nu og i fremtiden. Og som de eneste i Danmark, har vi en certificeret miljøneutral køkkenproduktion. For os er bæredygtighed en hjertesag.