Hvordan sorterer man affald i køkkenet?

Bæredygtig affaldssortering i køkkenet er godt for miljøet. Men det er ikke nødvendigvis det første, du tænker på, når du skal investere i et nyt køkken. Ikke desto mindre er valget af affaldssystem afgørende for funktionaliteten i dit køkken, da du bruger skraldespanden meget i hverdagen.

Derfor bør du overveje, hvordan du kan sorterer dit køkkenaffald på en nem måde – og gerne med et bæredygtigt affaldssystem, der hjælper med at reducere madspild, hvilket har en positiv effekt på CO2-regnskabet.

I Danmark er kravene til affaldssortering meget forskellige fra kommune til kommune, men det stigende fokus på bæredygtighed vil formentligt betyde flere og skærpede krav til, hvordan vi håndterer køkkenaffald. Derfor kan det være en god idé at tænke langsigtet og inkorporere et bæredygtigt sorteringssystem i køkkenet. 

Er du i tvivl om, hvordan man sorterer affald i køkkenet, så læs med her. 

GLAS – PLAST – METAL

  • Glasflasker, syltetøjsglas, konservesglas 
  • Plastflasker, plastbøtter, plastbakker, plastdunke 
  • Øldåser, sodavandsdåser, konservesdåser, metallåg, foliebakker  

De skal være fri for rester, let rengjorte, uden låg og ingen plastikposer.

PAPIR – SMÅT PAP

  • Aviser, ugeblade, reklamer, magasiner, bøger
  • Papæsker, æggebakker, paprør, papbakker, papstykker

De skal være rene, tørre og uden plastikposer.

RESTAFFALD

  • Mælkekartoner, juicekartoner, husholdningsfilm, kaffeposer, smørbakker, chipsposer, tuber, madaffald, hygiejneaffald, pizzabakker

Bind knude på posen og husk: husholdningsbatterier for sig!

Få bæredygtig affaldssortering i køkkenet

Med affaldsspande, der har flere rum, bliver affaldssorteringen i køkkenet nemmere og mere overskuelig. Og det er til stor hjælp i hverdagen. Hos Häcker Køkken kan vi hjælpe dig med at tilpasse køkkenets funktioner og design, så det matcher dine ønsker og behov. Besøg vores forhandlere, hvor du kan få et godt indtryk af både køkkenindretning, køkkendesign og udvalget af materialer. Derudover er der masser af gode idéer og inspiration at hente i vores køkkenkataloger og brochurer

Find en forhandler nær dig